nieuws

Nieuw cao-bod in betonmortelindustrie

bouwbreed

Werkgevers in de betonmortel hebben een nieuw cao-aanbod gedaan waarin de gewraakte flexbank van tafel is. Daarmee lijkt een akkoord met vakbonden binnen handbereik.

De nieuwe voorstellen zijn gistermiddag door de bonden voorgelegd aan hun kaderleden. Bij het ter perse gaan van deze krant, was nog niet bekend of zij ermee hebben ingestemd.

Het bod van werkgeversorganisatie VOBN gaat uit van een tweejarige cao. In die periode biedt ze een loonsverhoging van in totaal 3,5 procent: 1,5 procent per 1 juli, 1 procent per 1 januari 2012 en nog eens 1 procent per 1 juli van dat jaar.

Veel belangrijker voor de bonden is echter dat de invoering van een flexbank nu van tafel is. Met die flexbank wilden de bedrijven de inzet van personeel flexibeler maken. Volgens CNV Vakmensen en FNV Bouw zou die grotere flexibiliteit echter volledig worden betaald door de werknemers. “Kortom een regelrechte inleveroperatie. Daar voelen de werknemers begrijpelijkerwijs niet voor”, aldus onderhandelaar Arthur Bot van de CNV-bond.

De bouwbonden voerden afgelopen weken acties voor een beter cao-bod. De nieuwe voorstellen zijn voor CNV Vakmensen aanleiding om alle acties op te schorten. FNV Bouw ging zo ver nog niet. Gisteren legde deze bond de mortelcentrale van Staphorst BV in Meppel nog plat.

Reageer op dit artikel