nieuws

Nederland valt op met lage jeugdwerkloosheid

bouwbreed Premium

De jeugdwerkloosheid inNederland is de laagste binnen de Europese Unie: 7,4 procent. Gemiddeld was in het eerste kwartaal een op de vijf jongeren van 15 tot 25 jaar werkloos in de EU. Vooral in het oosten en zuiden van de EU heeft een groot deel van de jongeren geen baan. Na Nederland hebben Duitsland en […]

De jeugdwerkloosheid inNederland is de laagste binnen de Europese Unie: 7,4 procent. Gemiddeld was in het eerste kwartaal een op de vijf jongeren van 15 tot 25 jaar werkloos in de EU. Vooral in het oosten en zuiden van de EU heeft een groot deel van de jongeren geen baan. Na Nederland hebben Duitsland en Oostenrijk de laagste jeugdwerkloosheid. In de laatste twee landen komt de werkloosheid onder 15 tot 25-jarigen uit op respectievelijk 8,3 en 9,2 procent. Ook in Malta, Denemarken en Slovenië ligt de jeugdwerkloosheid ruim onder het Europees gemiddelde. Spanje, Griekenland, Italië en Portugal hebben een jeugdwerkloosheid van meer dan 25 procent. Ook in veel Oost-Europese landen is de werkloosheid hoog. In West-Europa noteert alleen Ierland een jeugdwerkloosheid van boven de 25 procent.

Reageer op dit artikel