nieuws

MNO Vervat houdt omzet op peil

bouwbreed Premium

MNO Vervat heeft afgelopen jaar opnieuw een omzet van net geen 300 miljoen behaald. Ook dit jaar rekent de grond-, water- en wegenbouwer daar weer op. Was het concern in 2009 nog goed voor een omzet van 297 miljoen euro, over het vorige jaar kon MNO Vervat 298 miljoen aan opbrengsten in de boeken bijschrijven. […]

MNO Vervat heeft afgelopen jaar opnieuw een omzet van net geen 300 miljoen behaald. Ook dit jaar rekent de grond-, water- en wegenbouwer daar weer op.

Was het concern in 2009 nog goed voor een omzet van 297 miljoen euro, over het vorige jaar kon MNO Vervat 298 miljoen aan opbrengsten in de boeken bijschrijven. Daarbij steeg het bedrijfsresultaat met ruim 10 procent naar 9,5 miljoen euro. Door gestegen belastingdruk nam het nettoresultaat met 6 procent af tot 6,1 miljoen.

Het bedrijf profiteerde in 2010 naar eigen zeggen vooral van “voldoende aanbod van grote infrastructurele werken en innovatieve contracten”. Maar ook de kleinere, meer lokale projecten legden de onderneming geen windeieren. “De werken uit deze markt droegen substantieel bij aan de bezettingsgraad.”

MNO Vervat verwacht dat de totale bestedingen in de infrastructuur dit jaar stabiel zullen blijven. Dat gevoegd bij een goed gevulde orderportefeuille maakt dat het bedrijf de toekomst “met vertrouwen” tegemoet ziet. “De totale orderportefeuille is ten opzichte van 2010 met 66 miljoen gegroeid en bedraagt nu 562 miljoen. Dit biedt voor de komende jaren een goed perspectief.” Voor het lopende boekjaar rekent MNO vervat op 295 miljoen aan bedrijfsopbrengsten.

Snelweg

MNO Vervat werkt momenteel onder meer aan de aansluiting van de N201 op de A4, een project van 75 miljoen. Meer zuidelijk op de A4, bij Steenbergen, werkt het bedrijf samen met Mobilis en Ooms Avenhorn aan de bouw van een nieuw stuk snelweg. Begin dit jaar werd de opdracht voor de aanleg van de randweg Heerlen binnengehaald. De aanneemsom van dat werk bedroeg 135 miljoen. Het concern, dat – zo werd eerder deze maand bekend – door baggeraar Boskalis zal worden overgenomen, haalt bijna 80 procent van zijn omzet uit Nederland. De overige 20 procent komt uit de Antillen en Suriname, waar MNO Vervat actief is in de wegenbouw en in de utiliteitsbouw.

De bouwer zag het aantal werknemers vorig jaar met ruim twintig toenemen tot 940. De stijging houdt verband met de grotere aandacht voor ontwerp en voorbereiding bij de verwerving en uitvoering van projecten met nieuwe contractvormen.

Uit het jaarverslag, dat deze week werd gedeponeerd, blijkt verder dat MNO Vervat serieus werk maakt van het terugdringen van de CO2-uitstoot. Zo onderzoekt de onderneming hoe het transport van ophoogzand tot een minimum kan worden beperkt. Ook wordt bekeken hoe de verlichtingen op bouwplaatsen energiezuinig kan.

Waterstofgenerator

Dit jaar zal de gww-aannemer een proef starten met waterstofgeneratoren in de verbrandingsmotoren van een wals en een vrachtauto. Indien succesvol wil MNO Vervat de waterstofgeneratoren in alle grote machines, kranen en aggregaten inbouwen.

Reageer op dit artikel