nieuws

Miljoenen voor stalling fietsen bij treinstations

bouwbreed Premium

Het kabinet steekt 107 miljoen euro in extra fietsenstallingen op stations. Dat schrijft minister Schultz (infrastructuur) in het actieplan ‘Fietsparkeren bij stations’. Met het geld kunnen provincies en gemeenten de komende negen jaar 90.000 extra stallingen bouwen op stations. Dit gebeurt op de stations langs de trajecten waar in de toekomst spoorboekloos wordt gereden. Om […]

Het kabinet steekt 107 miljoen euro in extra fietsenstallingen op stations. Dat schrijft minister Schultz (infrastructuur) in het actieplan ‘Fietsparkeren bij stations’. Met het geld kunnen provincies en gemeenten de komende negen jaar 90.000 extra stallingen bouwen op stations. Dit gebeurt op de stations langs de trajecten waar in de toekomst spoorboekloos wordt gereden. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten gemeenten en provincies aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de helft van de kosten door andere partijen worden gefinancierd.

Reageer op dit artikel