nieuws

Meer dan duizend vrouwen bij bouw Olympische Spelen

bouwbreed

Op de enorme bouwplaats voor de Olympische Spelen van volgend jaar zomer in Londen hebben alles bij elkaar 877 vrouwelijke bouwvakkers gewerkt. Bij de bouw van het olympisch dorp waren nog eens 166 vrouwen aan de slag.

Dat heeft de Olympic Delivery Authority berekend nu de bouwwerkzaamheden voor de Spelen zo goed als afgerond zijn. De dienst die de hardwarevoor het evenement moet verzorgen, kwam onder meer met een speciaal ‘Women into Construction’-project.

Dat leidde ertoe dat de ingeschakelde aannemers 266 vrouwen binnenhaalden, van elektriciens en metselaars tot truckchauffeurs en beveiligers. Daarnaast leverde het project 362 stageplaatsen op, waar ook leveranciers en onderaannemers gebruik van hebben gemaakt. Hoofd ‘gelijkheid’ en werkgelegenheid Loraine Martins: “We zijn bijna bij de finish en het is belangrijk om te erkennen welke bijdrage vrouwen hebben geleverd bij het realiseren van het Olympische Park en Dorp. Vrouwen zijn normaal gesproken ondervertegenwoordigd in de bouw maar met ons project hebben we laten zien dat vrouwen kunnen worden binnengehaald, opgeleid en klaargestoomd voor een loopbaan in de bouwsector.’’

Reageer op dit artikel