nieuws

Klein litteken

bouwbreed

Klein litteken

Een persing waarbij een kraan vanaf het maaiveld een gedeelte van de grond boven en voor de snijschoen ontgraaft. Met die techniek realiseert Ploegam in Hoensbroek een groot bergingsriool.

De door het Duitse VTW ontwikkelde techniek beleeft  momenteel zijn primeur op Nederlandse bodem. Ploegam en VTW hebben inmiddels een persing over een lengte van 265 meter voltooid in Hoensbroek. Deze week hoopt het bedrijf een tweede persing van 86 meter af te ronden binnen hetzelfde project.

Met de persmethode worden betonnen buizen met een binnendiameter van 1800 mm aangebracht. De bodem van de buizen ligt zo’n vier meter beneden maaiveld.  Voorhet voorste buissgement bevindt zich geen boorkop maar een snijschoen.  De grond boven en vlak voor dat mes wordt met een  graafkraan vanaf  maaiveld afgegraven.  Via een opening  in de snijschoen kan de graafbak zelfs binnen het mes grond afvoeren.

Reageer op dit artikel