nieuws

Kamp twijfelt niet aan representatiecijfers cao

bouwbreed

Minister Kamp van Sociale Zaken en werkgelegenheid gaat geen onderzoek doen naar de representatiecijfers van de Bouw-cao. PVV-kamerlid Ino van den Besselaar drong aan op een dergelijk onderzoek. Hij twijfelde of de huidige cao-partners wel minimaal zestig procent van de werknemers vertegenwoordigen. Dit percentage is nodig om de cao bindend te verklaren. Volgens Kamp is […]

Minister Kamp van Sociale Zaken en werkgelegenheid gaat geen onderzoek doen naar de representatiecijfers van de Bouw-cao. PVV-kamerlid Ino van den Besselaar drong aan op een dergelijk onderzoek. Hij twijfelde of de huidige cao-partners wel minimaal zestig procent van de werknemers vertegenwoordigen. Dit percentage is nodig om de cao bindend te verklaren. Volgens Kamp is een onderzoek niet nodig, omdat accountantsverklaringen voldoende zekerheid bieden. Van den Besselaar kwam tot zijn vraag na protesten van de AFNL.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels