nieuws

Kamer wil werklozen anders inzetten in bouw

bouwbreed Premium

De Tweede Kamer wil een andere regeling voor het verplicht inzetten van werklozen op bouwprojecten. Dinsdag nam de Kamer een motie aan van het CDA. Het voorstel van het CDA neemt de prestatieladder duurzaam inkopen van ProRail als uitgangspunt. Boetes komen er niet in terug. Het huidige Social Return plan van minister Donner (wonen) gaat […]

De Tweede Kamer wil een andere regeling voor het verplicht inzetten van werklozen op bouwprojecten. Dinsdag nam de Kamer een motie aan van het CDA. Het voorstel van het CDA neemt de prestatieladder duurzaam inkopen van ProRail als uitgangspunt. Boetes komen er niet in terug.

Het huidige Social Return plan van minister Donner (wonen) gaat nog wel uit van boetes en van vijf procent inzet van werklozen op projecten van Rijkswaterstaat en de Rijksgebouwendienst vanaf 250.000 euro. Omdat daar nu “slechts” twee projecten voor in aanmerking komen wil de Kamer een andere methode.

Reageer op dit artikel