nieuws

Kadaster en Ecofys helpen bij energiebesparing in wijk

bouwbreed

Het Kadaster gaat samen met Ecofys gemeenten helpen met het besparen van energie in woonwijken. De twee instellingen hebben daartoe een wijkgerichte energiecampagnescan ontwikkeld, waarmee inzicht kan worden verkregen in potentiële besparingen van koopwoningen per wijk. De scan is voor het eerste toegepast in Apeldoorn, tot grote tevredenheid van de gemeente. “Met de scan zijn […]

Het Kadaster gaat samen met Ecofys gemeenten helpen met het besparen van energie in woonwijken. De twee instellingen hebben daartoe een wijkgerichte energiecampagnescan ontwikkeld, waarmee inzicht kan worden verkregen in potentiële besparingen van koopwoningen per wijk.

De scan is voor het eerste toegepast in Apeldoorn, tot grote tevredenheid van de gemeente. “Met de scan zijn we in staat ons te focussen op de meest kansrijke buurten en te kiezen voor de juiste besparingsmaatregelen. Verschillende wijken vereisen verschillende stimuleringsactiviteiten”. aldus deen woordvoerder.

Reageer op dit artikel