nieuws

Inspectie verbiedt stalschermsysteem

bouwbreed Premium

Het verkopen en leveren van schermsystemen voor stallen die niet zijn afgeschermd of beveiligd tegen beknelling is per direct verboden. Dat heeft de Arbeidsinspectie gisteren bekendgemaakt. Aanleiding zijn twee dodelijke ongelukken waarbij jonge kinderen bekneld raakten bij de plek waar het scherm wordt opgerold. De betrokken fabrikanten zijn door de Arbeidsinspectie in een brief op […]

Het verkopen en leveren van schermsystemen voor stallen die niet zijn afgeschermd of beveiligd tegen beknelling is per direct verboden. Dat heeft de Arbeidsinspectie gisteren bekendgemaakt. Aanleiding zijn twee dodelijke ongelukken waarbij jonge kinderen bekneld raakten bij de plek waar het scherm wordt opgerold. De betrokken fabrikanten zijn door de Arbeidsinspectie in een brief op de hoogte gebracht van deze maatregel. Voor eind juni moeten de systemen door de fabrikant aangepast zijn, anders moeten ze worden teruggenomen. In 2010 en 2011 overleden twee kinderen door beknelling in een stalschermsysteem.

Reageer op dit artikel