nieuws

Impuls voor meer veiligheid en gezondheid in bouwketen

bouwbreed Premium

Impuls voor meer veiligheid en gezondheid in bouwketen

De bouw krijgt aan de ontwerpkant een krachtig impuls om de veiligheid op de werkvloer te vergroten.

Acht organisaties slaan de handen ineen om gezonder en veiliger te ontwerpen. Het idee is dat als de opdrachtgever en de architect al bij het ontwerp rekening houden met risicofactoren als fysieke belasting, valgevaar en stof, de arbeidsomstandigheden nog flink te verbeteren zijn.

Komende jaren worden door de sociale partners, ontwerpers en opdrachtgevers projecten opgezet om instrumentarium te ontwikkelen, begeleiding aan te bieden en kennis te verspreiden. Architectenbond BNA, Bouwend Nederland, corporatiekoepel Aedes en vakbonden FNV Bouw en CNV Vakmensen staan achter het initiatief. De organisaties krijgen ondersteuning van Arbouw, Aboma en de Arbeidsinspectie.

Reageer op dit artikel