nieuws

IG Bau wil deur dicht voor Chinezen

bouwbreed

Vakbond IG Bau roept de Duitse regering op om in Brussel te bewerkstelligen dat bouwers van buiten de Europese Unie niet langer met dumpprijzen de markt kunnen verzieken.

Aanleiding is de wijze waarop het Chinese consortium de aanleg van snelweg A2 in Polen verprutst. “Met een volledige onserieuze aanpak heeft Covec miljoen euro’s subsidie uit Brussel opgestreken”, constateert voorzitter Klaus Wiesehügel van IG Bau. “Als het Chinese concern failliet gaat, zijn vooral de Poolse onderaannemers en hun mensen getroffen.”

Wekenlang ligt het werk aan de A2 al stil. De oplevering van het eerste deelstuk dat de Chinezen moeten uitvoeren is onhaalbaar gebleken. Covec kreeg het werk door een derde goedkoper aan te bieden dan de concurrentie. “We zien nu dat de gemeenschappelijke waarschuwingen van de Duitse en Poolse vakbonden terecht waren”, zegt Wiesehügel.

“Kwaliteit heeft zijn prijs. Bij gunningen moet ook de betrouwbaarheid en het vakmanschap worden meegewogen.”

Reageer op dit artikel