nieuws

Hopperzuiger met opvallende kenmerken

bouwbreed

Een relatief geringe diepgang, grote breedte en beperkte lengte. Dat zijn de opvallende kenmerken aan de nieuwe sleephopperzuiger Breughel die op de werf van IHC Merwede in Krimpen aan den IJssel te water ging. Opdrachtgever voor de bouw Deme kan door deze eigenschappen met de Breughel ook terecht op plaatsen waar andere schepen van deze […]

Een relatief geringe diepgang, grote breedte en beperkte lengte. Dat zijn de opvallende kenmerken aan de nieuwe sleephopperzuiger Breughel die op de werf van IHC Merwede in Krimpen aan den IJssel te water ging.

Opdrachtgever voor de bouw Deme kan door deze eigenschappen met de Breughel ook terecht op plaatsen waar andere schepen van deze klasse het moeilijk krijgen door hun diepgang of lengte. Het schip, met een hoppercapaciteit van 11.650 kubieke meter, is 121,50 meter lang bij een breedte van 28 meter en een holte van 9,80 meter. Het ontwerp is gebaseerd op dat van de eerder door IHC Merwede aan Deme geleverde sleephopperzuigers Brabo (2007) en Breydel (2008).

De werf bouwt het schip aan de kade verder af. De oplevering is in november dit jaar.

Reageer op dit artikel