nieuws

Hendriks verliest 17 procent omzet

bouwbreed

Hendriks Bouw en Ontwikkeling heeft afgelopen jaar een omzetdaling van ruim 17 procent moeten slikken.

Dat blijkt uit het jaarverslag van het bouwconcern uit Oss. De opbrengsten kwamen uit op 103 miljoen. Dat is niet alleen 22 miljoen minder dan over 2009, maar ook 3 miljoen minder dan was begroot.

Het omzetverlies deed zich voor bij alle drie onderdelen van het bedrijf, maar was het grootst bij Hendriks Installatietechniek. De opbrengsten daar daalden met 30 procent tot 8,9 miljoen. De omzet van Hendriks Bouwbedrijven zakte met ruim 9 procent tot 55,9 miljoen. Projectontwikkeling was goed voor 38 miljoen, een kwart minder dan in het voorgaande jaar.

Volgens algemeen directeur Lambèr Hendriks ondervond de bouwer van woningen, scholen en kantoren hinder van de verslechterde aanbestedingsmarkt, de stagnerende verkoopmarkt en de dalende verkoopprijzen. Niettemin kijkt hij “met een goed gevoel” terug op 2010. “Onze omzet lag wat lager, maar het resultaat hebben we op vrijwel gelijk niveau weten te houden. Een mooie prestatie in deze tijden.” De winst na belasting bedroeg 1,8 miljoen. Met een orderportefeuille die voor veertien maanden gevuld is, ziet de topman komende jaren “met vertrouwen” tegemoet.

Uit het jaarverslag blijkt dat Hendriks Bouw en Ontwikkeling vorig jaar afscheid nam van 39 medewerkers. Onder hen een aantal metselaars voor wie geen werk meer voorhanden was door de economische crisis. Het bedrijf telt nu 261 werknemers.

Dialoog

Hendriks verwacht komende jaren een toename van het aantal renovatieprojecten. De bouwer, die al jaren actief is in onderhoud en beheer, zal daar extra op gaan inzetten. “Het faceliften van verouderde gebouwen is een specialisme van Hendriks. Bij renovatieprojecten is communicatie en de dialoog opzoeken van groot belang. Juist daar maken wij ons sterk voor.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels