nieuws

Groene vlag voor beste jongetjes van de klas

bouwbreed Premium

Bijna de helft van de standhouders op de Provada vertegenwoordigt een bedrijf dat financieel zo gezond is dat Graydon ze een Groene vlag Award uitreikt.

Het bureau dat onder meer de kredietwaardigheid van (potentiële) zakenpartners tegen het licht houdt, vindt de bereikte score een positief signaal. Van de standhouders blijkt 49 procent goed voor de groene vlag. “Ondanks de crisis”, onderstreept het bureau. De gedachte is dat bezoekers van de Provada zo kunnen zien welke “de financieel gezondste bedrijven uit de vastgoedbranche” zijn.

Risico

De beoordeling geeft informatie op het risico op wanbetaling of erger, dat het bedrijf voor afronding van het project wellicht het loodje legt. Gertjan Kaart, algemeen directeur van Graydon, haast zich erbij te zeggen dat géén groene vlag bij lange na nog niet betekent dat het betrokken bedrijf geen goede zakenpartner is. “Wij doen geen uitspraken over bedrijven die geen groene vlag hebben.” Wel onderstreept hij dat geen groene vlag in de verste verte nog niet gelijk staat aan een denkbeeldige “rode vlag”. Wie wil weten of een bedrijf daarvoor in aanmerking zou komen, kan een kredietrapport opvragen en op basis daarvan zelf zijn conclusies trekken, licht Kaart zijn tak van sport nader toe.

Beste

De met een groene vlag geprezen bedrijven horen volgens hem tot de topbedrijven op financieel gebied. “Andere kunnen ook goed zijn maar ze behoren niet tot de beste jongetjes van de klas.”

Dat de bollebozen bijna de helft van het klaslokaal bezetten van de Provada, illustreert volgens hem dat op dit vastgoedevenement vooral de betere bedrijven af komen. Het landelijk gemiddelde ligt met een score van ongeveer eenderde van het totaal een stuk lager.

Tot de 98 gelauwerde beursdeelnemers behoren onder meer Van Wijnen, Heijmans, Synchroon en Q-park. Ook de huizensite Funda en de organisator van de Provada vallen in de prijzen.

Reageer op dit artikel