nieuws

Elektriciteitsverbruik stijgt weer

bouwbreed Premium

Elektriciteitsverbruik stijgt weer

Het verbruik van elektriciteit is in mei duidelijk gestegen. Na een redelijk stabiel verbruik in de eerste vier maanden van dit jaar, kwam het elektriciteitsverbruik vorige maand 3,7 procent hoger uit vergeleken met dezelfde maand in 2010. Dit meldde de landelijke elektriciteitstransporteur TenneT dinsdag.

Het totale elektriciteitsverbruik in Nederland bedroeg in mei 104.951 gigawattuur, in april was dit 104.573 gigawattuur. Ook het totale vermogen aan elektriciteit dat in Nederland staat opgesteld is sterk toegenomen van 21.150 megawatt in 2004 tot 27.250 megawatt op dit moment. Dit zal de komende vijf jaar verder stijgen naar 30.000 megawatt.

Lees meer op de website van Tennet

Reageer op dit artikel