nieuws

Danieli Corus bouwt grootste hoogoven India

bouwbreed Premium

Danieli Corus uit Velsen mag de grootste hoogoven van India ontwerpen en opleveren. Behalve het bedrijf uit Velsen nemen ook Danieli Corus India en Tata Projects aan het project deel. De opdrachtgever is NMDC, een Indiase mijnbouworganisatie, die een volledig staalbedrijf neerzet. Het totale project kost 285 miljoen euro. De klus duurt 33 maanden. De […]

Danieli Corus uit Velsen mag de grootste hoogoven van India ontwerpen en opleveren. Behalve het bedrijf uit Velsen nemen ook Danieli Corus India en Tata Projects aan het project deel. De opdrachtgever is NMDC, een Indiase mijnbouworganisatie, die een volledig staalbedrijf neerzet. Het totale project kost 285 miljoen euro. De klus duurt 33 maanden. De hoogoven krijgt een inwendig volume van ruim 4500 kubieke meter en moet een capaciteit krijgen van 3 miljoen ton staal per jaar. Danieli Corus is in handen van het Italiaanse Danieli en het Brits-Nederlandse Corus, dat deel uitmaakt van het Indiase Tata Steel. De wortels van Danieli Corus liggen in IJmuiden; het bedrijf werd in 1977 opgericht om lokaal aanwezige kennis te vermarkten.

Reageer op dit artikel