nieuws

ChristenUnie pleit voor noodstation in Zwolle

bouwbreed Premium

Zwolle moet een tijdelijk station krijgen als het huidige station volgend jaar in de zomer vier weken dicht gaat. Dat zegt fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie. Dankzij een noodstation zouden doorgaande intercity’s kunnen blijven rijden en de vertraging tot dertig minuten worden beperkt, volgens Slob. Hij vraagt minister Schultz (infrastructuur en milieu) deze mogelijkheid […]

Zwolle moet een tijdelijk station krijgen als het huidige station volgend jaar in de zomer vier weken dicht gaat. Dat zegt fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie. Dankzij een noodstation zouden doorgaande intercity’s kunnen blijven rijden en de vertraging tot dertig minuten worden beperkt, volgens Slob. Hij vraagt minister Schultz (infrastructuur en milieu) deze mogelijkheid met de directies van de NS en ProRail te overleggen. De nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle moet eind volgend jaar voltooid zijn. Het station Zwolle krijgt een fors bredere voetgangerstunnel en er wordt een nieuw perron aangelegd.

Reageer op dit artikel