nieuws

Centrales Cementbouw plat door acties personeel

bouwbreed Premium

-Werknemers van Cementbouw in Den Haag, Rijswijk en Zoeterwoude hebben gisteren het werk neergelegd en de toegangspoorten van de mortelcentrale geblokkeerd. Zij protesteerden zo over het uitblijven van een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor 2200 werknemers in de sector. De cao-onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers liepen vorige maand spaak. Sindsdien vinden in de betonmortel vrijwel dagelijks […]

-Werknemers van Cementbouw in Den Haag, Rijswijk en Zoeterwoude hebben gisteren het werk neergelegd en de toegangspoorten van de mortelcentrale geblokkeerd. Zij protesteerden zo over het uitblijven van een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor 2200 werknemers in de sector. De cao-onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers liepen vorige maand spaak. Sindsdien vinden in de betonmortel vrijwel dagelijks prikacties plaats. Gistermiddag werd in Nieuwegein ook een landelijke actiebijeenkomst gehouden, waarbij FNV Bouw-voorzitter John Kerstens de werknemers toesprak. De bond stelt hardere acties in het vooruitzicht als de werkgevers niet snel terugkeren aan de onderhandelingstafel en met betere voorstellen komen. De vakbonden eisen meer loon, minder flexwerk en normale pauzes. Brancheorganisatie VOBN houdt vooralsnog vast aan haar wens werknemers flexibeler in te zetten.

Reageer op dit artikel