nieuws

Bouwsom architectendaalt met 10 procent

bouwbreed

De bouwsom van nieuwe ontwerpopdrachten aan architecten in de eerste drie maanden van het jaar is volgens berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek met 10 procent gedaald. De opdrachten voor de nieuwbouw van woningen stegen met 7 procent. De architecten hebben in het eerste kwartaal hun opdrachten voor nieuwbouwprojecten met 30 procent zien […]

De bouwsom van nieuwe ontwerpopdrachten aan architecten in de eerste drie maanden van het jaar is volgens berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek met 10 procent gedaald. De opdrachten voor de nieuwbouw van woningen stegen met 7 procent.

De architecten hebben in het eerste kwartaal hun opdrachten voor nieuwbouwprojecten met 30 procent zien afnemen. Compensatie kwam vanuit de hoek van renovatie en onderhoud, dat 26 procent meer werk opleverde dan in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Reageer op dit artikel