nieuws

Bouwplaatsconcert

bouwbreed

Bouwplaatsconcert

Drie torenkranen staan pal naast de Amsterdam Arena. Eronder klinken snoeiharde gitaren en vrouwelijke zang die door merg en been gaat.

Terwijl de oplevering gepland staat voor voorjaar 2012, vond, op de plaats waar Amsterdams nieuwste concertzaal Ziggo Dome verrijst, zondagavond al een concert plaats. De Britse formatie Skunk Anansie speelde voor een exclusief gezelschap van tweehonderd winnaars van een prijsvraag, uitgeschreven door internetprovider Ziggo. De bouwvakkers van aannemer Strukton, die het project vorig jaar overnam van het failliete Midreth, hadden de bouwplaats extra opgeruimd en schoongemaakt. Een mobiele kraan hield een tentdoek boven het stervormig podium op zijn plaats. Alle bezoekers droegen verplicht een bouwhelm en stevige schoenen. Wegens aansprakelijkheid droeg Strukton het juridisch eigendom van de pophal – voor 17.000 bezoekers – voor één weekend over aan Ziggo. Maandag werd de bouwplaats weer bevolkt door bouwvakkers. Voor de oplevering organiseert de toekomstig eigenaar er nog een aantal concerten.Foto: Ferdy Damman

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels