nieuws

Bond roept op tot rechtvaardige cao in betonmortel

bouwbreed

CNV Vakmensen heeft gisteren de betonmortelindustrie opgeroepen om tot een “rechtvaardige cao” te komen. Dat deed de vakbond bij de hervatting van het cao-overleg tussen partijen.

“Het wordt hoog tijd dat er spijkers met koppen worden geslagen”, aldus onderhandelaar Arthur Bot van CNV Vakmensen.

Vakbonden voerden afgelopen weken bij diverse betonmortelfabrikanten in het hele land acties vanwege het uitblijven van een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Werknemers en werkgevers kunnen het vooral niet eens worden over de – door brancheorganisatie VOBN – voorgestelde flexbank. Die moet het bedrijven mogelijk maken om arbeiders naar huis te sturen als er even geen werk is. De niet-gewerkte worden vervolgens verrekend met uitgevoerd overwerk. Volgens Bot kan dat er toe leiden dat werknemers nooit meer overuren krijgen uitbetaald. “De werkgevers willen meer flexibiliteit en betalen die uit de portemonnee van de werknemers.”

Bijna twee maanden geleden werd de cao-onderhandelingen afgebroken. “Als we er dinsdag niet uitkomen, dan schakelen we de stakingen op naar regionaal niveau”, kondigde Bot gisteren aan.

Lees meer op de site van CNV Vakmensen

Reageer op dit artikel