nieuws

Betere huisvesting voor werving werkmigranten

bouwbreed

Uitzendorganisatie Abu wil met de gemeenten om tafel om goede woonlocaties te vinden voor arbeidsmigranten. De 50.000 werknemers die via de Abu in Nederland aan de slag gaan komen vooral uit Polen. De Abu vindt dat zowel de rijksoverheid als de gemeenten Nederland aantrekkelijker moeten maken voor Poolse werknemers. Volgens adjunct-directeur Jurriën Koops van de […]

Uitzendorganisatie Abu wil met de gemeenten om tafel om goede woonlocaties te vinden voor arbeidsmigranten. De 50.000 werknemers die via de Abu in Nederland aan de slag gaan komen vooral uit Polen.

De Abu vindt dat zowel de rijksoverheid als de gemeenten Nederland aantrekkelijker moeten maken voor Poolse werknemers. Volgens adjunct-directeur Jurriën Koops van de Abu staat een economie zonder arbeidsimmigranten stil. De vrees bestaat dat vanwege het openen van de grenzen voor immigranten door Duitsland en Oostenrijk de stroom buitenlandse werknemers naar Nederland met 43 procent zal afnemen.

Reageer op dit artikel