nieuws

Ballast Nedam Asfalt zet toon met jaarmodel

bouwbreed Premium

Ballast Nedam Asfalt heeft met vakbonden afspraken gemaakt over afwijkende werktijden en overwerk. Daarmee wordt voorkomen dat werknemers in rustige periodes in de ww belanden.

De afspraken zijn vastgelegd in een zogenoemd jaarmodel en bieden de mogelijkheid om in drukke periode uren te sparen. Deze kunnen vervolgens worden ingezet op momenten dat het asfaltbedrijf van Ballast Nedam minder werk heeft. Dat laatste komt vooral voor in de wintermaanden. Afgesproken is dat per werknemer maximaal 160 uren kan worden gespaard. Werk dat vrijkomt door de inzet van spaaruren mag niet worden overgenomen door flexwerkers. Medewerkers met een tijdelijk contract krijgen een vaste aanstelling als zij deelnemen aan het jaarmodel.

Daarnaast zijn FNV Bouw, CNV Vakmensen en het Zwarte Corps met Ballast Nedam overeengekomen dat werknemers uit eigen beweging een periode van maximaal drie weken vrij kunnen nemen. Regiobestuurder Katja Ünlütürk van FNV Bouw toont zich zeer verheugd met het gesloten akkoord. “Ballast Nedam Asfalt laat met zijn jaarmodel zien dat het een stap verder zet dan andere grote bouwbedrijven.”, zegt ze. “Door de afspraak over de zeggenschap en de periode van drie weken met vrije dagen, stijgt het bedrijf boven andere bouwbedrijven uit.” Het jaarmodel geldt tot 1 april van het volgende jaar. Bij aantoonbaar succes zullen de afspraken worden verlengd.

Lees meer op de website van FNV Bouw

Reageer op dit artikel