nieuws

Architecten en bouwmanagers sluiten vrede

bouwbreed

Architecten en bouwmanagers sluiten vrede

Nieuwe spelregels voor architectenselectie halen veel kou uit de lucht. Dat is de hoop van architectenbond BNA en branchevereniging van projectmanagementbureaus NLPB.

Het nieuwe gezamenlijke Manifest bevat zestien spelregels verantwoord aanbesteden. Een onverwacht succes, vinden de BNA en de NLPB de totstandkoming. Dit is het resultaat van een initiatief van vijftien bedrijven uit beide bedrijfstakken om de koppen bij elkaar te steken.

“Minder kosten, meer architectuur”, is het doel. De spelregels gaan onder meer over helderheid en transparantie in de procedure. Een opdrachtgever moet van begin af aan duidelijk zijn over de ambities en het beschikbare budget. Hetzelfde geldt voor de criteria waarop een bureau wordt beoordeeld. Een architect kan dan bepalen of de opdracht past bij zijn bureauprofiel.

Lees hier meer over het gezamenlijke Manifest!

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels