nieuws

Aannemers bouwen op kunstmatig schiereiland

bouwbreed

Drie aannemers bouwen op het kunstmatige schiereiland IJ-dock in Amsterdam onder de directie van ASR Vastgoed Ontwikkeling. Het bouwvolume bestaat uit vijf blokken, gescheiden door drie straten en voorzien van open doorzichten.

Aan elke bouwkraan wappert een vlag van een aannemer, maar ook een vlag van ASR. Het toekomstige Paleis van Justitie omvat twee blokken. Zij worden uitgevoerd door Aanneming Maatschappij

J.P. van Eesteren uit Rotterdam. Het kantoorgebouw voor onder meer het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) wordt gebouwd door Dura Vermeer uit Amsterdam. Moes Bouwbedrijf uit Almere werkt aan het appartementengebouw en het toekomstige hotel naast de passantenhaven, die aangelegd wordt tussen de wal en het eiland. De bouw is gevorderd tot de zesde van elf verdiepingen, meldt directeur techniek en realisatie Charles Scholten van ASR Vastgoed Ontwikkeling.

Reageer op dit artikel