nieuws

Zweedse meter registreert stroomverbruik op bouwplaats

bouwbreed

Het meetsysteem e3 van fabrikant El-Björn registreert met losse modules het energieverbruik op bouwlocaties. De fabrikant uit het Zweedse Anderstorp presenteert het systeem van 7 tot en met 9 juni op de verhuurdersbeurs IRE2011 in de Amsterdamse RAI.

De meetwaarden die e3 registreert, zijn via een internetbrowser of op andere energiemeters af te lezen. Het systeem bestuurt de energievoorziening op de bouwplaats tot op het stopcontact. In het laatste geval bedient één module één stopcontact. Zodra het verbruik een bepaalde waarde overschrijdt, kan het systeem afzonderlijke stopcontacten afschakelen.

Als optie schakelt een module de stroom aan of uit aan de hand van de temperatuur. Het systeem wordt op de centrale verdeelkast van een locatie aangesloten. In de kast slaat een logger alle verbruiksgegevens via een kilowattuurmeter op. Een modem stuurt de informatie door via het openbare elektranet. Eén modem per locatie is voldoende volgens El-Björn.

Reageer op dit artikel