nieuws

Woonbranche veert weer op

bouwbreed Premium

De woonbranche lijkt het economisch dal achter zich te laten. Was er in de tweede helft van vorig jaar al sprake van een stabilisatie van de omzet, in het eerste kwartaal dit jaar steeg de omzet van de gemiddelde woonzaak met 3,6 procent, blijkt uit onderzoek van Van Es Marketing Services.

Alleen slaapspeciaalzaken en meubelwinkels moesten de eerste drie maanden dit jaar nog een omzetdaling incasseren. De omzet van parketspeciaalzaken steeg gemiddeld met bijna 16 procent. Onder de overige woonwinkels (plus 8,5 procent) zijn het met name de sanitairspeciaalzaken die een forse omzetstijging noteren. De onderzoekers benadrukken dat sommige woonwinkels nog steeds in problemen verkeren vanwege het diepe economische dal van vorig jaar.

Reageer op dit artikel