nieuws

Wet nadeelcompensatie creëert onzekerheid

bouwbreed

De Wet nadeelcompensatie en schadevergoeding bij rechtmatige besluiten zorgt voor rechtsonzekerheid en onduidelijkheid in plaats van de beoogde uniformering en vereenvoudiging. Dat schrijft het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen. Momenteel regelen een besluit van Rijkswaterstaat, een provinciale regeling en vele gemeentelijke regelingen de schadevergoeding die betaald wordt als kabels en leidingen verlegd moeten worden. Meestal […]

De Wet nadeelcompensatie en schadevergoeding bij rechtmatige besluiten zorgt voor rechtsonzekerheid en onduidelijkheid in plaats van de beoogde uniformering en vereenvoudiging. Dat schrijft het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen. Momenteel regelen een besluit van Rijkswaterstaat, een provinciale regeling en vele gemeentelijke regelingen de schadevergoeding die betaald wordt als kabels en leidingen verlegd moeten worden. Meestal is de hoogte van de vergoeding afhankelijk van de leeftijd van de ondergrondse infra. Met de wet verdwijnen alle gemeentelijk verordeningen. Het platform vindt dat de nieuwe wet die binnenkort in de Tweede Kamer wordt behandeld de schadevergoeding onvoldoende regelt. Gevolg zal zijn meer overleg vooraf en meer rechtszaken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels