nieuws

Veendijken onder de loep genomen

bouwbreed

Vanwege de aanhoudende droogte inspecteert hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de dijken binnen het werkgebied. Het gaat daarbij in het bijzonder om veendijken in Waterland en Zaanstreek. Ook worden dijken elders in Noord-Holland, zoals in Heerhugowaard, onder de loep genomen. Het gaat om een steekproef van 45 kilometer dijk. De uitslag komt binnen enkele dagen. Hoogheemraad Kees […]

Vanwege de aanhoudende droogte inspecteert hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de dijken binnen het werkgebied. Het gaat daarbij in het bijzonder om veendijken in Waterland en Zaanstreek. Ook worden dijken elders in Noord-Holland, zoals in Heerhugowaard, onder de loep genomen.

Het gaat om een steekproef van 45 kilometer dijk. De uitslag komt binnen enkele dagen. Hoogheemraad Kees Stam spreekt van een uitzonderlijke situatie. “Het is nog nooit zó vroeg in het voorjaar zó droog geweest. Er zouden scheuren kunnen ontstaan. Met het oog op de veiligheid van de mensen nemen we geen enkel risico. ”Binnen het gebied geldt ondanks de droogte geen beregeningsverbod.

Reageer op dit artikel