nieuws

Uitbreiding drinkwaterstation

bouwbreed Premium

Uitbreiding drinkwaterstation

Medewerkers van Aannemingsbedrijf J.J. de Vries uit Sneek storten beton voor een nieuwe slibopslagtank van het drinkwaterstation in Diepenveen.

In opdracht van Vitens Watertechnologie verzorgt J.J. de Vries de uitbreiding van het complex aan de Randerstraat. Hierdoor krijgt Vitens meer capaciteit om drinkwater te winnen, op te slaan en te distribueren. De nieuwbouw kreeg grotere opslagkelders voor gezuiverd water – zogenaamde reinwaterkelders – dan het huidige productiebedrijf. Daarnaast realiseert Vitens een verbeterde spoelwaterbehandelingsinstallatie. Vuil spoelwater wordt niet meer opgeslagen op het terrein, maar afgevoerd om op een duurzame manier te hergebruiken. De uitvoeringswerkzaamheden begonnen in 2009 en zijn eind dit jaar gereed. Tijdens de bouw blijft de productielocatie, die water levert aan de gemeenten Diepenveen, Deventer en Salland, in bedrijf.

Reageer op dit artikel