nieuws

Twence werkt door ondanks brand

bouwbreed

De verwerking van bouw- en sloopafval bij afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo kan gewoon doorgaan, ondanks dat de hal deels door brand is beschadigd. Afgelopen zondag brak er een grote brand uit in de loods. Gevelbeplating en bekabeling raakten beschadigd. De hal met scheidingsinstallatie zal enkele maanden buiten bedrijf zijn. Met sorteerkranen wordt het bouw- en […]

De verwerking van bouw- en sloopafval bij afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo kan gewoon doorgaan, ondanks dat de hal deels door brand is beschadigd. Afgelopen zondag brak er een grote brand uit in de loods. Gevelbeplating en bekabeling raakten beschadigd. De hal met scheidingsinstallatie zal enkele maanden buiten bedrijf zijn.

Met sorteerkranen wordt het bouw- en sloopafval buiten verwerkt. Samen met de beheerder, de provincie Overijssel, bekijkt Twence onder welke condities deze tijdelijke verwerking het best kan worden uitgevoerd. Het herstel aan de gevelbeplating en de bekabeling zal enkele maanden in beslag nemen. De scheidingsinstallatie bleef gespaard. Het is nog niet duidelijk welk bouw- en installatiebedrijf de werkzaamheden gaat uitvoeren.

Twence verwerkt per jaar 40.000 ton bouw- en sloopafval en bedient circa 7500 klanten.

Reageer op dit artikel