nieuws

Tomatenkwekers houden nieuwbouwwijk van Naaldwijk warm

bouwbreed

Tomatenkwekers houden via de omweg van warmte/koude-opslag in de bodem de woningen warm van de nieuwe wijk Hoogeland in Naaldwijk.

Corporatie Vestia en telersvereniging Prominent werken samen in dit project. Verhoeven uit Drunen begint op 9 mei met boren. Prominent levert warmte die ’s zomers uit de kassen moet worden afgevoerd. De tuinders krijgen daar volgens het contract met beheerder Vestia Energie in de komende acht jaar koude voor terug. De kassen vormen een gesloten complex van 3,5 hectare.

Naast dit complex staat voor 6 hectare aan conventionele kassen. De warmte wordt opgeslagen in open bronnen op 250 meter diepte. Twee doubletten bedienen de zevenhonderd woningen die Vestia en zijn ontwikkelaar Ceres Projecten in Hoogeland laat bouwen. De eerste fase daarvan is inmiddels begonnen.

Reageer op dit artikel