nieuws

Tien keer zoveel asbest als voorzien

bouwbreed

Tien keer zoveel asbest als voorzien

De sloop van Sporthal Catharijne, aan de westzijde van Centraal Station Utrecht, is misschien wel het meest ingewikkelde sloopproject dat Arjen van der Bijl tot nu toe in zijn carrière heeft meegemaakt. Hij is bedrijfsleider bij Van der Pouw Kraan Sloopwerken.

Bij de sloopwerkzaamheden zijn enorme hoeveelheden asbest aangetroffen, aldus Van der Bijl. “Tien keer meer dan we hadden voorzien. Aanvankelijk zou de verwijdering zo’n 80.000 euro kosten, uiteindelijk kostte het acht ton.”

Medewerkers van Van der Pouw Kraan moesten afgelopen weken vaak ook ’s nachts aan het werk. Van der Bijl: “Voor het hijsen van betonnen kolommen aan de zijkant van de sporthal hadden we een flinke kraan nodig. Die kraan kon eigenlijk maar op één plek staan: daar waar de bussen normaal gesproken rijden. We moesten dus aan het werk tijdens de busvrije periode: tussen half twee ’s nachts en zes uur ’s ochtends. Wekenlang hebben we, met zo’n veertig man, 24 uur per dag doorgewerkt.”

Lees hier meer over het nachtelijke sloopwerk in hartje Utrecht!

Reageer op dit artikel