nieuws

Strukton krijgt gelijk in conflict

bouwbreed Premium

Beelen Sloopwerken vangt bot met zijn claim voor Strukton de IBG-torens in Groningen te mogen slopen. In kort geding komt de rechtbank in Utrecht tot de slotsom dat de sloper geen contract had maar slechts een offerte had uitgebracht. Het sloopbedrijf moet de kosten van de rechtszaak betalen.

De rechter oordeelt dat de sloper niet mocht concluderen dat zijn aanbieding van bijna 2,4 miljoen euro op 18 september 2007 gezien kon worden als een overeenkomst. Daarmee was in Utrecht de primaire vordering van tafel. De rechter heeft begrip dat Strukton gezien de oplopende tijdsdruk op 23 maart 2011 de eiser liet weten dat de onderhandelingen waren gestaakt. Nog steeds immers bestond geen overeenstemming over de prijs en de gevolgen van het aanwezige asbest. Het sloopbedrijf heeft volgens de rechter onvoldoende aannemelijk gemaakt dat Strukton zich tijdens de onderhandelingen steeds onredelijker is gaan opstellen.

Reageer op dit artikel