nieuws

Spanjaarden in top Hochtief

bouwbreed Premium

Bij Duitslands grootste bouwer rukken de Spanjaarden op. In de raad van toezicht zijn vier vertegenwoordigers van grootaandeelhouder ACS opgenomen.

Hochtief legt zich in stukjes en beetjes neer bij de overname door het Spaanse concern ACS. Op 12 mei wierp bestuursvoorzitter Herbert Lütkestratkötter de handdoek in de ring en droeg zijn functie over aan Frank Stieler. Ook werd een nieuwe perswoordvoerder aangetrokken om voortaan een ander de Spanjaarden welgezinder geluid naar buiten te brengen.

Onderdeel van de raad van toezicht maken voortaan uit José-Luis del Valle Pérez, Marcelino Fernández Verdes, Ángel García Altozano en Pedro López Jiménez. Nieuwe voorzitter van de raad is Manfred Wennemer. Van werkgeverskant telt de raad (exclusief voorzitter) acht personen.

De werknemerskant is met een even grote delegatie vertegenwoordigd. Het bekendste gezicht aan die kant is voorzitter Klaus Wiesehügel van vakbond IG Bau. Het agressieve ACS – dat op een geslaagde vijandige overname afstevent – incasseert op de valreep forse verliezen bij de Hochtiefs Australische dochter Leighton. Het bedrijf behaalde vorig boekjaar nog 350 miljoen winst maar duikt nu 312 in het rood. Hochtief zelf realiseerde vorig jaar – bij een winst van 288 miljoen – een recordomzet van 23,2 miljard euro.

Reageer op dit artikel