nieuws

Sloper na vergeten herdenking exit

bouwbreed Premium

Sloopbedrijf Jager heeft de samenwerking met onderaannemer Euro Demolition uit Beverwijk beëindigd. De maat is vol nadat twee medewerkers van Euro Demolition tijdens nationale dodenherdenking waren doorgegaan met werken.

Zij waren die woensdagavond in de weer met het slopen van twee silo’s op het terrein van de voormalige SuikerUnie in Groningen. Het regende vervolgens klachten. Jager stelde de twee machinisten per direct op non-actief.

Volgens Kroese heeft de directie van Euro Demolition telefonisch laten weten het boetekleed aan te trekken en het voorval te betreuren. Kroese benadrukt dat het beëindigen van de samenwerking alleen dit project betreft.

“We nemen het voorval hoog op”, stelt Kroese. Het is niet het eerste incident tijdens het slopen van de oude suikerfabriek. In februari moesten de werkzaamheden tijdelijk worden stilgelegd nadat vallend materiaal vlak langs het spoor terecht was gekomen. “Daarna hebben we afgesproken de regels bij deze klus heel streng te hanteren. Deze misstap, hoe menselijk misschien ook, past niet binnen die afspraak. Los daarvan zitten wij als gerenommeerd bedrijf niet op dit soort negatieve publiciteit te wachten.”

EuroDemolition stelt dat de machinisten niet in de gaten hadden dat het al acht uur was en dat zij hun misstap zeer betreuren. (ANP)

Reageer op dit artikel