nieuws

Skanska ziet winst metde helft teruglopen

bouwbreed Premium

Skanska heeft in het eerste kwartaal 4 procent minder omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De opbrengsten zakten tot 2,5 miljard euro. Het Zweedse bouwconcern wijt de daling vooral aan de forse terugval in de kantorenmarkt. Skanska zag het operationele resultaat met 50 procent teruglopen tot 46 miljoen. Ook de nettowinst halveerde, tot […]

Skanska heeft in het eerste kwartaal 4 procent minder omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De opbrengsten zakten tot 2,5 miljard euro. Het Zweedse bouwconcern wijt de daling vooral aan de forse terugval in de kantorenmarkt.

Skanska zag het operationele resultaat met 50 procent teruglopen tot 46 miljoen. Ook de nettowinst halveerde, tot 34,1 miljoen euro.

Topman Johan Kalström benadrukt in een toelichting dat Skanska in het eerste kwartaal altijd het zwakste presteert door seizoensinvloeden. Het bouwbedrijf heeft daarnaast last van de slechte marktomstandigheden in met name Engeland en Tsjechië.

Reageer op dit artikel