nieuws

Schetsboek voor schakelstations

bouwbreed

Met de uitbreiding van het hoogspanningsnet verschijnen er ook steeds meer schakelstations in het Nederlandse landschap. Die moeten wel goed worden ingepast; aan een station in een veengebied worden immers andere eisen gesteld dan aan een station in stedelijk gebied. Samen met elektriciteitstransporteur TenneT heeft ingenieursbureau Movares een schetsboek samengesteld dat als inspiratie kan dienen […]

Met de uitbreiding van het hoogspanningsnet verschijnen er ook steeds meer schakelstations in het Nederlandse landschap. Die moeten wel goed worden ingepast; aan een station in een veengebied worden immers andere eisen gesteld dan aan een station in stedelijk gebied. Samen met elektriciteitstransporteur TenneT heeft ingenieursbureau Movares een schetsboek samengesteld dat als inspiratie kan dienen om goede landschappelijke inpassing van de stations te garanderen. Daarbij wordt ook rekening gehouden met bedrijfsvoering, onderhoud en veiligheid. TenneT beheert momenteel ruim 9000 km hoogspanningsleiding en 280 schakelstations en heeft vergaande plannen om het netwerk verder uit te bouwen.

Reageer op dit artikel