nieuws

Resysta maakt ‘kunsthout’ uit rijstvliezen

bouwbreed

Resysta uit het Duitse Forsting maakt ‘kunsthout’ uit onder meer rijstvliezen. De Britse investeringsmaatschappij WHEB Partners investeert ‘een bedrag met zeven cijfers’ in de verdere ontwikkeling van deze techniek. De rijstvliezen worden gebruikt als vulmiddel. Het ‘kunsthout’ bestaat voor 60 procent uit dit vulmiddel. In het product zit ook 22 procent steenzout en 18 procent […]

Resysta uit het Duitse Forsting maakt ‘kunsthout’ uit onder meer rijstvliezen. De Britse investeringsmaatschappij WHEB Partners investeert ‘een bedrag met zeven cijfers’ in de verdere ontwikkeling van deze techniek. De rijstvliezen worden gebruikt als vulmiddel. Het ‘kunsthout’ bestaat voor 60 procent uit dit vulmiddel. In het product zit ook 22 procent steenzout en 18 procent vinylpolymeer. Het resultaat is volgens Resysta een ‘extreem waterbestendig’ materiaal dat aan het eind van de toepassing weer te herverwerken is. De Duitse producent maakt al langer kunsthout voor uiteenlopende toepassingen in de bouw. De investering moet het gebruik van rijstvliezen in het product bevorderen.

Reageer op dit artikel