nieuws

Prijs voor Franse‘daglichtarchitecten’

bouwbreed

De Franse architecten Lacaton & Vassal zijn dit jaar de winnaars van de Daylight and Building Component Award. De prijs van 100.000 euro wordt uitgereikt door de Velux en Villum Foundations. Anne Lacaton (55) en Jean-Philippe Vassal (57) richten zich in hun werk op gebouwen met grote open ruimtes zoals hangars, magazijnen, grote kassen en […]

De Franse architecten Lacaton & Vassal zijn dit jaar de winnaars van de Daylight and Building Component Award. De prijs van 100.000 euro wordt uitgereikt door de Velux en Villum Foundations. Anne Lacaton (55) en Jean-Philippe Vassal (57) richten zich in hun werk op gebouwen met grote open ruimtes zoals hangars, magazijnen, grote kassen en supermarkten. Volgens de jury zijn zij er goed in geslaagd nieuwe manieren te vinden om standaard bouwsystemen te gebruiken om oude gebouwen te transformeren.

Reageer op dit artikel