nieuws

Plegt-Vos komt bij de bewoners op bezoek

bouwbreed

Bouwer PlegtVos renoveert 348 woningen in de Utrechtse wijk Overvecht voor corporatie Bo-Ex terwijl de bewoners in hun huis kunnen blijven wonen. Dat is mogelijk door een in samenwerking met Bo-Ex vormgegeven proces waarin de renovatietijd per woning wordt beperkt tot 12 dagen. De woningen krijgen stofschermen, tijdelijke keukens en toiletten. Daarnaast krijgen ze als […]

Bouwer PlegtVos renoveert 348 woningen in de Utrechtse wijk Overvecht voor corporatie Bo-Ex terwijl de bewoners in hun huis kunnen blijven wonen. Dat is mogelijk door een in samenwerking met Bo-Ex vormgegeven proces waarin de renovatietijd per woning wordt beperkt tot 12 dagen. De woningen krijgen stofschermen, tijdelijke keukens en toiletten. Daarnaast krijgen ze als extra faciliteit een centrale leefruimte tussen de flats. Overdag kunnen ze daar terecht voor tal van zaken. Er staan computers, wasmachines, droogtrommels, douches en toiletten. Beschikbaar zijn verder een leeshoek, zithoek, eettafel en koffieautomaat. Voor bewoners die zich willen terugtrekken om te studeren of te slapen zijn ook ruimtes beschikbaar. Aan het eind van de dag maakt een schoonmaakploeg alle huizen weer netjes voor de bewoners. De korte renovatietijd is volgens Plegt-Vos te danken aan een samen met de opdrachtgever uitgewerkt proces dat is gebaseerd op de lean-gedachte.

Reageer op dit artikel