nieuws

OVG ziet brood in herontwikkeling kantoren

bouwbreed

Projectontwikkelaar OVG verlegt de aandacht op de kantorenmarkt van nieuwbouw naar herontwikkeling. Dat meldt het in Rotterdam gevestigde bedrijf.

De bedoeling is dat het aandeel nieuwbouw in de loop van de komende vijf jaar teruggaat van 85 naar 50 procent van het werk. Herontwikkeling gaat dan van de door de jaren heen gangbare 15 naar 50 procent.

Volgens directeur Coen van Oostrom zijn flinke investeringen nodig om verouderde gebouwen een nieuw leven te geven. “Omdat de al beroerde Nederlandse kantorenmarkt alleen maar ongezonder lijkt te worden, is het tijd dat ondernemers in beweging komen”, meent Van Oostrom. Om de daad bij het woord wil voegen, voert OVG voor zichzelf een aantal ‘spelregels’ in. Zo moet een klant met een bouwvraag altijd ook een reële herontwikkelingsmogelijkheid krijgen aangeboden.

Reageer op dit artikel