nieuws

Oud-topman Bouwfonds spreekt Van V. tegen

bouwbreed

Voormalig Bouwfonds-topman Cees H. heeft Jan van V., hoofdverdachte in de vastgoedfraudezaak, nooit een vrijbrief gegeven om bij te verdienen bij de ontwikkelaar.

Dat zei hij vrijdag als getuige voor de Haarlemse rechtbank. H. noemde het idee absurd dat Van V. mocht bijverdienen toen die werkte als directeur Vastgoedontwikkeling bij Bouwfonds. H. wilde verder niet veel verklaren. Hij is zelf ook verdachte in de zaal en wilde niets zeggen dat zijn eigen zaak zou kunnen beïnvloeden.

De rechtbank hoorde kort daarna Van V. als getuige in de zaak van H. Het ging daarbij met name over de afspraken die Van V. zou hebben gemaakt met H. over zijn bijverdiensten bij Bouwfonds. Volgens Van V. was mondeling afgesproken dat hij ‘enkele miljoenen’ guldens per jaar mocht bijverdienen in de periode 1998 tot 2001.

Justitie ziet Van V. als initiator van en spil in de vastgoedfraude, waarvoor in totaal veertien verdachten terechtstaan. Hij wordt verdacht van de verduistering en het witwassen van vele miljoenen euro’s, omkoping, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie.

Van V. was vanaf 1995, toen hij zijn eigen bedrijf had verkocht aan Bouwfonds, directeur van Bouwfonds Vastgoedontwikkeling. In 1998 werd hem gevraagd de samenwerking te leiden. Van V. stelt toen opnieuw te hebben onderhandeld over zijn arbeidsvoorwaarden. Met zijn baas H. zou hij mondeling hebben afgesproken dat hij miljoenen mocht bijverdienen bij projecten van Bouwfonds.

Reageer op dit artikel