nieuws

Ook met zwaar beroep langer doorwerken

bouwbreed

Ook mensen met zware beroepen die een 40-deelnemingsjarenpensioen opbouwen, moeten vanaf 2020 een jaar extra werken om hetzelfde pensioen te behouden. Dat blijkt uit het wetsvoorstel van het ministerie van Sociale Zaken over de hogere pensioenleeftijd van 66. De 40-jarenregeling wijzigde in 2004 voor het laatst en is vooral bedoeld voor personen die op jonge […]

Ook mensen met zware beroepen die een 40-deelnemingsjarenpensioen opbouwen, moeten vanaf 2020 een jaar extra werken om hetzelfde pensioen te behouden. Dat blijkt uit het wetsvoorstel van het ministerie van Sociale Zaken over de hogere pensioenleeftijd van 66.

De 40-jarenregeling wijzigde in 2004 voor het laatst en is vooral bedoeld voor personen die op jonge leeftijd met werken zijn begonnen en een zwaar beroep hebben. Voor deze beroepen is in het voorstel van de Algemene Ouderdomswet niets geregeld. Het vorige kabinet concludeerde vorig jaar al dat die wens niet haalbaar was.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels