nieuws

Ondertekening van bestuursakkoord water

bouwbreed

Het Bestuursakkoord Water is een feit. Staatssecretaris Joop Atsma, vertegenwoordigers van waterschappen, provincies en gemeenten hebben het document ondertekend. Het bestuursakkoord moet leiden tot lagere kosten en minder bestuurlijke drukte bij het veilig houden van Nederland tegen het water. Hiertoe hebben de waterschappen meer bevoegdheden gekregen. Zij nemen de helft van de financiering en uitvoering […]

Het Bestuursakkoord Water is een feit. Staatssecretaris Joop Atsma, vertegenwoordigers van waterschappen, provincies en gemeenten hebben het document ondertekend.

Het bestuursakkoord moet leiden tot lagere kosten en minder bestuurlijke drukte bij het veilig houden van Nederland tegen het water. Hiertoe hebben de waterschappen meer bevoegdheden gekregen. Zij nemen de helft van de financiering en uitvoering van het Hoogwaterbeschermingsprogramma voor hun rekening.

Reageer op dit artikel