nieuws

NSI haalt gebruikers kantoren binnen

bouwbreed

Vastgoedbelegger NSI heeft de bezettingsgraad van zijn gecombineerde winkel- en kantorenportefeuille in het eerste kwartaal licht zien stijgen naar 90,1 procent. Voor de verandering kwam er in deze periode minder kantooroppervlak vrij dan er werd verhuurd. De bezetting van de kantorenportefeuille steeg met 0,7 procent. Het directe beleggingsresultaat kwam uit op 12,8 miljoen, tegenover 14,8 […]

Vastgoedbelegger NSI heeft de bezettingsgraad van zijn gecombineerde winkel- en kantorenportefeuille in het eerste kwartaal licht zien stijgen naar 90,1 procent. Voor de verandering kwam er in deze periode minder kantooroppervlak vrij dan er werd verhuurd. De bezetting van de kantorenportefeuille steeg met 0,7 procent. Het directe beleggingsresultaat kwam uit op 12,8 miljoen, tegenover 14,8 miljoen in het eerste kwartaal van 2010. Dat verschil van 2 miljoen komt volgens NSI echter geheel voor rekening van een eenmalige bate in 2010 en bleef daarom per saldo gelijk.

De waarde van de winkelportefeuille daalde door afwaarderingen de eerste drie maanden van dit jaar met 1,7 miljoen euro en die van de kantorenportefeuille met 6,7 miljoen euro. De waarde van de totale portefeuille was op 31 maart 1,36 miljard euro, iets meer voor winkels dan voor kantoren. Ook heeft het fonds nog wat bedrijfsgebouwen en een kleine hoeveelheid woningen.

Reageer op dit artikel