nieuws

Nooteboom bouwt ballasttrailers voor Duits kraanbedrijf

bouwbreed Premium

Nooteboom bouwt ballasttrailers voor Duits kraanbedrijf

Trailerbouwer Nooteboom uit Wychen heeft twee vijfassige Telestep Ballasttrailers verkocht aan Steil Kranarbeiten uit Trier. Het Duitse kraanbedrijf is volgens Johan van de Water van Nooteboom de eerste die zo’n trailer heeft gekocht.

De vijfassige Telestep is van het type OVB-75-05(Z). De trailer heeft een laadvermogen van ruim 61 ton. “Dat is veel”, vindt Van de Water. De trailer weegt zelf net geen 14 ton. Met het hoge laadvermogen kan Steil een groot gewicht aan ballast meenemen zonder de Duitse wet te overtreden. “Die is wat belading betreft strenger dan de Nederlandse”, zegt Van de Water. Extra verstevigingen zorgen ervoor dat de trailer de hoge gewichten kan weerstaan.

Reageer op dit artikel