nieuws

Nieuw type achteras verlaagt brandstofverbruik bij langeafstandstransporten

bouwbreed

Nieuw type achteras verlaagt brandstofverbruik bij langeafstandstransporten

Volvo Trucks zet een volgende stap naar verlaging van brandstofkosten voor klanten. Een nieuw type achteras voor snelle langeafstandstransporten vermindert het brandstofverbruik tot twee procent vergeleken met de huidige naafreductie assen. De nieuwe achteras zal vanaf volgende maand leverbaar zijn.

De nieuwe RSS1360 achteras is een solo as met enkele reductie en is speciaal ontworpen voor trucks met een hoog motorvermogen en treingewichten tot 60 ton. Met andere woorden, voertuigen gebouwd voor veeleisende langeafstandstransporten die rijden met een gemiddeld hogere snelheid

De as is leverbaar met een groot aantal overbrengingsverhoudingen, zodat het mogelijk is een optimale aandrijflijn te specificeren. De RSS1360 kan zowel op de FH als de FM serie toegepast worden en is beschikbaar op trailers en trekkers.

Specificaties solo as RSS1360Behoorlijke besparing

“Een laag brandstofverbruik heeft altijd een hoge prioriteit vooral voor klanten in het langeafstandstransport waarbij voertuigen enkele honderd duizenden kilometer per maand afleggen. Een daling van een paar procent levert dan een behoorlijke besparing op”, verklaart Hayder Wokil, productmanager langeafstandstransporten bij Volvo Trucks.

“Je ziet in Europa een toenemende verschuiving naar hogere motorvermogens en treingewichten. De introductie van de nieuwe achteras is een van de vele maatregelen van Volvo om aan te tonen dat efficiënt en snel transport ook zuinig kan zijn”. De nieuwe achteras blijkt vooral onder Volvo FH16 klanten een veel gevraagde optie.

Meer info: www.volvotrucks.nl.

Reageer op dit artikel