nieuws

NIBC investeert indrie windmolenparken

bouwbreed Premium

De Haagse zakenbank NIBC neemt samen met het Belgische Electrawinds een belang in drie bestaande windmolenparken in België en Frankrijk. Beide partijen hebben dit gisteren bekendgemaakt. De windparken zijn samen goed voor een capaciteit van 32 megawatt aan energie. Dat staat gelijk aan de jaarlijkse energieconsumptie van 20.000 gezinnen. Beide partijen doen geen mededelingen over […]

De Haagse zakenbank NIBC neemt samen met het Belgische Electrawinds een belang in drie bestaande windmolenparken in België en Frankrijk. Beide partijen hebben dit gisteren bekendgemaakt. De windparken zijn samen goed voor een capaciteit van 32 megawatt aan energie. Dat staat gelijk aan de jaarlijkse energieconsumptie van 20.000 gezinnen. Beide partijen doen geen mededelingen over de financiële details van de investering.

NIBC European Infrastructure Fund (NEIF) ziet met de investering mogelijkheden voor verdere samenwerking met Electrawinds in de Europese markt voor hernieuwbare energie. In 2008 investeerde NEIF al in een biostoomfabriek van Electrawinds in Oostende.

Reageer op dit artikel